top of page

MOTORBOTEN

Voor motorboten leveren wij 3, 4 en 5 blads scheepsschroeven.


Keuze hoeveel blads scheepsschroef
Daar ieder schip een andere lijn, vaargebied en motor heeft, is het niet neer te zetten, wat nu het beste is.

Elke situatie is uniek en daarom kunt u ons hiervoor inschakelen om een berekening te laten maken welke scheepschroef voor uw schip het beste is, qua hoeveel bladen en qua bladbreedte.

Het is wel een gegeven, dat hoe minder bladen hoe meer rendement. Hoe meer bladen hoe rustiger.

Materiaalkeuze
Ook voor uw materiaal keuze is uw vaargebied van belang. Als u meerendeel in zoet water vaart is het materiaal mangaan- brons een goed keuze. Als u grotendeels in zout water vaart, is het aan te raden om een CuNiAl scheepsschroef te kopen. Deze kan namelijk niet ontzinken. Dus heeft een langere levensduur.

Hoe gaat een reparatie ?
Een scheepsschroef die gerepareerd wordt, wordt op een richt bank uitgespeerd. Hier worden met een aantal lijnen de maten gecheckt en zonodig goed gezet. Ook wordt de scheepsschroef in de juiste hoek gezet, zodat de bladen ten opzichte van elkaar in de goede stand staan, waardoor hij geometrisch in balans is. De scheepsschroef, wordt afgewerkt en statisch uitgebalanceerd.

Dynamisch balanceren 
Voor half- en glijders is het noodzakelijk, dat de scheepsschroeven dynamisch gebalanceerd worden. Dit is ook mogelijk bij ons om te laten uitvoeren.

Buitenboordmotoren
Wij herstellen ook aluminium propellers. Dit is eigenlijk altijd voordeliger dan een nieuwe, daar er nog al eens anders wordt beweerd.

Staartstukken
Als het staartstuk van uw aanhangmotor kapot is, dan herstellen wij dit voor u. 

Wat leveren wij nog meer ?

Alles voor de aandrijving tot aan de motor. Vraag onze prijslijst aan.

Hierin staan alle producten, die wij leveren in vermeld.

MOTORBOTEN: About
bottom of page